Filmpje: dansende robots vestigen wereldrecord

Naomi Vreeburg

26-08-2017 10:59:07

wereldrecord

Doe de robot! Deze mechanische ventjes dansten met zijn allen een wereldrecord tegemoet.

April 2016 liet UBTECH Robotics 540 robots samen swingen en werden hiervoor door Guinness World Records beloond. Maar deze eer was maar voor korte duur. Een paar maanden later werd het record namelijk verbroken door de Ever Win Company die 1006 robots simultaan liet dansen. En nu staat het sinds kort op naam van het Chinese WL Tech die 1069 mechanische dansers ‘de robot’ liet doen.

Dit hadden er overigens nog meer kunnen zijn, maar een aantal gingen iets te veel uit hun dak op de muziek waardoor ze omvielen en niet mee werden geteld.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De robotjes die je ziet heten overigens allemaal Dobi. Ze zijn 47 centimeter groot, worden bestuurd door middel van een app en kunnen naast dansen ook prima lopen, praten en Tai Chi uitvoeren… De mechanische dansers werden alle 1069 aangestuurd door één controlesysteem tijdens de recordpoging.

Bronnen: The Verge, Popular Mechanics

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis