De klassieke Mini is elektrisch gemaakt

kijkmagazine

28-03-2018 12:59:44

Mini stopte een moderne, elektrische motor in niet een nieuw, maar een oud jasje. Het resultaat: de Classic MiniElectric.

Het was leuk geweest om te beginnen met een quote, maar helaas was Mr. Bean niet zo spraakzaam. Waarschijnlijk zie je hem nu wel meteen voor je in zijn volgeladen groengele Mini in een comfortabele stoel gas gevend met een mop. De auto was niet groot genoeg voor al zijn inkopen én zichzelf.

Altijd al rond willen rijden in deze Mini, maar geen zin in de mankementen en vele reparaties? Het automerk komt nu met een nieuw ontwerp van de klassieker. Nou ja, ‘nieuw ontwerp’ misschien niet, want de buitenkant is nagenoeg hetzelfde, maar het voertuig is elektrisch aangedreven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Spiksplinternieuw

Om het verschil met het oude ontwerp te zien – behalve dat de Classic MiniElectric er spiksplinternieuw  uitziet – moet je goed kijken. De buitenkant verschilt namelijk alleen van logo en in de ‘benzinedop’ kan nu een stekker worden gestoken. Mini geeft helaas (nog) niks vrij over de details van de vernieuwde motor.

Een nadeel is wel dat je je alsnog een beetje moet inhouden met inkopen doen, want de elektrische Mini is dus nog even ‘groot’ als zijn oudere broer.

Bronnen: Mini, Autoweek, New Atlas, Engadget

Beeld: Mini

Lees ook:

KIJK 4/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis