Filmpje: dieven stelen razendsnel sleutelloze auto

Laurien Onderwater

03-12-2017 10:59:06

dieven

In een recent vrijgegeven bewakingsvideo uit Birmingham, Engeland is te zien hoe twee dieven in een mum van een tijd een Mercedes stelen.

Dat tasjesdieven ontzettend snel te werk kunnen gaan, is bekend. Er wordt niet voor niets vaak voor ze gewaarschuwd in winkelcentra en op treinstations. Maar een auto stelen, dat kost toch veel meer tijd? Niet dus. Want zoals in onderstaande bewakingsvideo is te zien, kunnen deze boeven binnen een minuut een auto hacken en er vervolgens mee weg rijden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Koud kunstje

Hoe de gappers dit zo snel voor elkaar hebben gekregen? Met twee relaiskasten (schakelaars bediend door een elektromagneet die schakelcontacten kunnen openen of sluiten). Elke boef had één zo’n relais in handen. Boef 1 stond met de relais (de zender) voor het huis en pikte met het kastje het signaal van de sleutel van de auto op. Dit signaal werd doorgestuurd naar de relais (de ontvanger) van boef 2 die naast de Mercedes stond en, hoppa, de auto ging open.

De dieven zijn helaas nog niet gepakt, maar de politie raadt bezitters van auto’s met een start-stopsysteem aan om hun auto’s uit te rusten met een GPS-zender en een stuurslot. Of je koopt gewoon een auto die wel nog echt een sleutel nodig heeft om te kunnen starten.

Bron: Gizmodo

Lees ook:

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar