DJI brengt educatieve robot op de markt

Laurien Onderwater

2019-06-12 12:59:35

DJI RobotMaster S1

Voor de verandering presenteert het Chinese technologiebedrijf geen drone, maar een robot. En niet zomaar eentje, maar een leerzame vechtrobot.

DJI’s nieuwste aanwinst heet de RoboMaster S1 en is het resultaat van twee jaar ontwikkeling. Het bedrijf – dat vooral bekend staat om zijn drones – zou op het idee van een educatieve vechtrobot zijn gekomen door RoboMaster, een robotwedstrijd die DJI de afgelopen vijf jaar heeft gesponsord en gehost. De robot is bedoeld voor mensen van 14 jaar en ouder en wordt in losse onderdelen bezorgd; je moet de android dus zelf in elkaar zetten én programmeren. Hiermee hoopt DJI jongeren te stimuleren om zich in robotica te verdiepen.

Lees ook:

Leerzaam vechten

De S1 kan worden bestuurd met een smartphone of tablet, of worden geprogrammeerd (met de programmeertalen Scratch 3.0 en Python) om zelfstandig te bewegen. Hij is uitgerust met 31 sensoren die hem helpen zijn omgeving in kaart te brengen, en hij kan soepel in alle richtingen bewegen dankzij slim ontworpen wielen. Verder beschikt de kleine robot over computervisie en een FPV-camera – FPV staat voor first-person view – zodat je op afstand met de robot kunt meekijken.

Dankzij al deze specs kan de RoboMaster S1 lijnen op de grond volgen, hand- en lichaamsbewegingen (inclusief klappen) herkennen en jou ook volgen. DJI hoopt dat mensen de robot gaan gebruiken om zelf races en robotgevechten met vrienden te organiseren. De S1 kan namelijk met een kanon kleine gelpatronen schieten.

© DJI

Tot slot is de RoboMaster S1 ook met een controller te besturen, maar die wordt afzonderlijk verkocht in een pakket dat een extra batterij en nog meer kogels bevat. DJI’s robot is vanaf 12 juni te koop voor 499 dollar (zo’n 440 euro).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: DJI, The Verge, Engadget

Beeld: DJI

KIJK 6/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde