Duitsland gaat het WK winnen… zegt een Duitser

KIJK-redactie

25 April 2010 13:00

Een Duitse wetenschappers claimt een formule te hebben waarmee is uit te rekenen wie deze zomer het wereldkampioenschap voetbal gaat winnen. En dat is… Duitsland.

Metin Polan van de Universiteit van Dortmund heeft naar eigen zeggen een trigonometrische formule opgesteld die kijkt naar de resultaten uit het verleden en plaats om deze reden Duitsland boven op het erepodium. ” Al mijn berekeningen bewijzen het”, aldus Polan. “Het Duitse team belandt gemiddeld op plaats 3,7, en wordt iedere vier of vijf WK’s een keer wereldkampioen.”

De laatste keer dat onze oosterburen de trofee de lucht in mochten houden, was in 1990. Daarvóór werd Duitsland wereldkampioen in 1954 en 1974. Het jaar 2010 past volgens de professor perfect in het rijtje. Duitsland staat namelijk al vier WK’s ‘droog’. “Niemand kan ons dit jaar verslaan. De champagne kan in het ijs worden gelegd.”

Enige troost voor de Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk: Polan zei vier jaar geleden precies hetzelfde en toen werd de Duitse ploeg slechts derde. Nederland doet er sowieso slecht aan om naar het verleden te kijken. We haalden pas twee keer de WK-finale, in 1974 en in 1978.

Bronnen: PhysOrg.com

Beeld: Vladimir Stojkovic


Meer Nieuws