Duurste modelauto ter wereld gepresenteerd

André Kesseler

16 September 2011 09:00

Op de Internationale Automobil-Ausstellung, ook wel bekend als de Frankfurt Motorshow, is de duurste modelauto ter wereld gepresenteerd.

Het model, een Lamborghini Aventador op schaal 1:8, werd gemaakt door de Duitse modelbouwer Robert Gülpen. Gülpen haalde al eerder de internationale pers met miniatuurversies van de Morgan Aero 8, de Mercedes Benz 500 SL en een Aston Martin DB5, die hij stuk voor stuk optrok uit peperdure metalen en edelstenen.

Maar de Aventador zorgt voor een nieuw record. De carrosserie van de Lamborghini is, net als die van het origineel, gemaakt van koolstofvezel, maar werd afgewerkt met dunne draden van goud. De velgen en het interieur maakte Gülpen van goud en platina. De stoelen, de koplampen en het stuur zijn opgeleukt met diamanten.

Het model wordt in december door Sotheby’s geveild. De bieding wordt ingezet op 3,5 miljoen euro, maar als je nu met 4,5 miljoen in je achterzak naar Frankfurt reist, mag je hem meteen meenemen. Waarschijnlijk doen ze er dan ook nog wel een strikje om.

Wij zouden het geld liever besteden aan het origineel, want dat kost exclusief slechts 255.000 euro. Maar goed, als je 4,5 miljoen uit kunt geven aan een kek schaalmodelletje, dan heb je het echte apparaat waarschijnlijk al lang besteld.

Bron: Wired

Beeld: Robert Gülpen/Lamborghini


Meer Nieuws