Filmpje: Atlas wordt acrobaat

Karlijn Klei

2019-09-26 10:59:36

Een handstand, koprollen en keurige pirouetten, niks lijkt meer te gek voor Boston Dynamics’ humanoïde robot Atlas.

Boston Dynamics schept op. Een paar jaar geleden struikelde zijn robot Atlas nog over een stukje hout, maar wat is hij ver gekomen. De nieuwste beelden van de humanoïde robot laten zien hoe hij als een ware acrobaat rolt, springt en draait. Bekijk het filmpje!

Lees ook:

Ontwikkeling

Oefening baart kunst. Van het knullige, onhandige loopje van Atlas is weinig over. Door de jaren heen werd de robot alsmaar vaardiger; van voorzichtige pasjes leerde hij salto’s maken, wist hij stukjes te joggen en lukte het hem vorig jaar een parcours van obstakels af te leggen.

En Boston Dynamics flikt het weer. In het nieuwste filmpje van Atlas is te zien hoe de 1,5 meter grote, 80 kilogram wegende bot als vaardige turner een vloeroefening eigen maakt – met een handstand, koprollen, pirouettes en al.

Waar hij deze acrobatische stunts voor nodig heeft? Tja, tenzij de carrière van Atlas een andere weg inslaat en hij bij het circus gaat, natuurlijk niet direct ergens voor. Het gaat natuurlijk om de ontwikkeling van de behendigheid van de robot. Want hoe vaardiger hij wordt, hoe beter hij uiteindelijk zijn echte doel zal kunnen volbrengen; helpen bij opsporings- en reddingsacties.

Bron: Boston Dynamics

Beeld: Boston Dynamics/Youtube

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde