Filmpje: ISS-astronauten spelen potje honkbal

Laurien Onderwater

01-11-2019 10:59:49

honkbal

In een recent gepubliceerde video is te zien hoe drie NASA-astronauten tijdens de Amerikaanse World Series honkbal spelen in een gewichtloze omgeving.

Van 22 tot en met 30 oktober vonden in Amerika de World Series plaats: een belangrijk honkbaltoernooi. En terwijl de verschillende teams tegen elkaar streden om de beker (die uiteindelijk naar Washington Nationals ging), speelden astronauten aan boord van het ISS hun eigen potje honkbal.

Honkbal in space

In een video die eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, speelden astronauten Drew Morgan, Jessica Meir en Christina Koch hun eigen versie van de sport onder gewichtloze omstandigheden. NASA’s astronautenprogramma is gevestigd in Houston, de thuisbasis van honkbalclub Astros (die dus niet met de beker naar huis ging).

Meir is de pitcher en gooit de bal naar Morgan die hem raakt met een geïmproviseerde knuppel; een zaklamp. En dat terwijl het internationale ruimtestation met een snelheid van bijna 28.000 kilometer per uur voorbij de aarde raast. In principe heeft Meir dus een snelheidsrecord gevestigd: nog nooit werd een bal met zo’n hoge snelheid naar de slagman geworpen.

Bronnen: Twitter, Popular Mechanics

Beeld: Jessica Meir

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes