Pick-up trekt treintje

André Kesseler

24-07-2019 15:59:17

Ford F-150

Dat elektrische auto’s over nogal wat trekkracht beschikken, was al bekend. Maar dit prototype is wel grensverleggend. Bekijk de beelden.

De gemiddelde pick-up-koper zit waarschijnlijk niet zo heel erg te wachten op een elektrische versie. Hij wil liever een model met een nog krachtigere V6 of V8 onder de motorkap, nog grotere wielen en een nog forsere laadbak. De bestseller in dit segment is de Ford F-150, en dat al dik veertig jaar lang.

Maar nu lijkt de autobouwer toch om te gaan en bouwde een elektrisch aangedreven prototype van het populaire model. Om dat even lekker onder de aandacht te brengen, liet het bedrijf de all electric F-150 een treintje trekken. Eentje van 450.000 kilo.

Lees ook:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een indrukwekkend staaltje trekkracht; vooropgesteld dat er niet aan de achterkant – buiten het zicht van de camera – een enorme diesel locomotief stiekem een handje helpt om al dat gewicht in beweging te krijgen. Wanneer de eerste elektrisch aangedreven F-150 in de showrooms staat, heeft Ford nog niet bekendgemaakt.

Bronnen: Ford, Popular MechanicsWired

Beeld: Ford

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes