Bekijk hoe een Porsche Taycan wordt gebouwd

Laurien Onderwater

09-10-2019 08:59:18

Porsche Taycan

Zin om even te lanterfanten? Bekijk dan dit filmpje waarin de volledig elektrische Porsche Taycan in elkaar wordt gezet.

De specs zijn niet misselijk: een elektromotor met een vermogen van 625 pk (en in overboost zelfs 680 pk), een 93,4 kWh vloeistof gekoelde lithium-ion-accu, een actieradius van zo’n 400 kilometer én van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,2 seconden. De nieuwe elektrische Porsche Taycan Turbo is een auto om over op te scheppen.

Lees ook:

Porsche Taycan Turbo

En in onderstaande video kun jij zien hoe dit beest van een wagen in elkaar wordt gezet in de fabriek in Zuffenhausen. Porsche uploadde het filmpje onlangs op zijn YouTube-kanaal. Hierin zien we hoe carrosseriepanelen worden gelast, hoe een laag verf perfect wordt aangebracht, hoe het interieur wordt geïnstalleerd en hoe aandrijflijnen worden aangesloten. Pluspunt aan deze video is het ontbreken van een achtergrondmuziekje en een commentator.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in hoe de Taycan is gebouwd, is het leuk om het filmpje op de achtergrond af te spelen als je even wilt ontspannen.

Bron: Porsche

Beeld: YouTube (still)

KIJK 10/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK Hoogvliegers II cadeau

Bij een abonnement op KIJK. Samen voor slechts €17,50 (ipv €28,64)