Filmpje: robot net zo goed met zwaard als samoerai

MtB

09-06-2015 16:00:34

Zwaardvechten is eeuwenlang een menselijke kunst geweest. Nu kan een robot dit met evenveel elegantie doen.

Wil je een samoerai worden, dan kost dat je jaren aan toewijding en hard trainen. Een robot de zwaardkunst aanleren, blijkt een stuk minder tijdrovend. Dat toont het Japanse bedrijf Yaskawa aan. Ter ere van hun honderdjarig bestaan leerde deze onderneming een industriële robotarm een zwaard gebruiken.

Robotarm

De Japanners analyseerden de techniek van samoerai Machii Isao. Zijn bewegingen programmeerden ze vervolgens in het systeem van de robotarm. Om te testen of de arm net zo goed is als de samoerai, kregen ze beiden vier uitdagingen: een object diagonaal doorklieven, een bloem van onderaf doorsnijden, een object verticaal doorsnijden en testobjecten in duizend stukken hakken.

In het filmpje hieronder kun je zien wie de taken het beste volbrengt. En oké, een robot die bewegingen precies kan nadoen, is natuurlijk niet nieuw. Maar geef er één een zwaard en je krijgt zeker toffe beelden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Engadget, Popular Science

Beeld: YouTubePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws