Filmpje: ‘Teslonda’ bereikt rap de 100 km/u

Laurien Onderwater

24-02-2018 10:00:13

Teslonda

Wat krijg je als je een krachtige Tesla-motor bouwt in een oude Honda Accord? Een hybride auto die behoorlijk snel kan optrekken.

Men neme een oude auto – bijvoorbeeld de Honda Accord uit 1981 – en stopt er een motor in van de elektrische autoproducent Tesla. Wat krijg je dan? Een Teslonda! Eentje die uit stilstand in 2,7 seconde op kan trekken naar 100 kilometer per uur. YouTuber en maker van hybride auto’s Jimmy Built deed het. En het resultaat liegt er niet om:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Oldie

100 kilometer per uur bereiken in 2,7 seconde is niet het snelste dat een auto met een Tesla-motor kan bereiken (de Tesla Roadster behaalt die snelheid in 1,9 seconde volgens Elon Musk), maar hé, het gaat hier wel om een oldtimer. 

En, zegt Built, de testrit was gedaan op een koude dag met koude banden en een koude motor. Dat is ook in het filmpje te zien. De Teslonda accelereert snel, maar de krachtige elektromotor overweldigt de achterwielen.

Dat betekent dus dat de hybride auto nóg sneller de 100 kilometer per uur kan bereiken. Built meent zelf zijn eigen record te kunnen verbreken door 100 kilometer per uur in 2,5 seconde te kunnen bereiken. Wij wachten gespannen af.

Bronnen: YouTube, Popular Mechanics 

Beeld: Jimmy Built

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?