Filmpje: zwerm drones maakt graffitikunstwerk

Laurien Onderwater

04-07-2019 15:59:32

drones drone graffiti

Banksy opgelet, je hebt er concurrentie bijgekregen. Niet van een andere kunstenaar, maar van een zwerm drones.

Een paar jaar geleden kwam het architectenbureau Carlo Ratti Associati (CRA) met het concept Paint By Drone, waarbij drones worden gebruikt om graffiti masterpieces te maken. Dezelfde technologie is nu gebruikt om met meerdere drones tegelijkertijd een crowdsourced kunstwerk te maken. De creatie van 14 bij 12 meter is in het Aurelio Peccei-park in Turijn, Italië te bewonderen.

Lees ook:

UFO

Het dronekunstwerk – onderdeel van een groter project Urban Flying Opera (UFO) genaamd – is tot stand gekomen door het architectenbureau CRA, de Universiteit van Turijn en de Polytechnische Universiteit van Turijn. De drie instanties hadden mensen gevraagd hun gedachten, verwachtingen en ideeën over hoe steden eruit zouden moeten zien in te dienen. Uit meer dan 1000 inzendingen zijn er 100 geselecteerd die zijn gecombineerd om een compleet schilderij te vormen.

Vervolgens was het aan een zwermpje drones te taak om het kunstwerk op een grote muur van een oude autofabriek te spuiten. Een centraal systeem stuurde de UAV’s in realtime aan en een bewakingssysteem volgde hun precieze locatie en coördineerde hun formatie terwijl ze vlogen met spuitbussen. Het kostte de drones twee dagen om het graffitikunstwerk te maken.

Onderstaand filmpje laat zien hoe deze ‘Vincent van Drones’ aan de slag gingen:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: New Atlas, CNN

Beeld: Carlo Ratti Associati

KIJK 7/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK



Podcast KIJK en luister via JUKE






Meer Filmpjes