NASA onthult prachtige foto’s van de grote rode vlek

Laurien Onderwater

13 July 2017 16:00

grote rode vlek

Een paar dagen na Juno’s missie om de eeuwenoude storm op Jupiter te fotograferen, zijn de kiekjes al vrijgegeven.

We kondigden Juno’s missie vorige week al aan: close-upfoto’s maken van de grote rode vlek op Jupiter. En nu heeft de NASA de eerste serie van beelden – die de JunoCam heeft geschoten – onthuld. De foto’s laten de eeuwenoude storm gedetailleerder zien dan ooit tevoren.

Mysterie

Hoe deze reusachtige storm al jaren volhardt, is nog steeds een mysterie voor wetenschappers. Maar de NASA hoopt nu dankzij Juno – die niet alleen maar foto’s nam maar ook gegevens verzamelde – voldoende data te hebben om op die vraag een antwoord te geven. Het zal wel nog even duren voordat wetenschappers deze gegevens hebben verwerkt, maar in de tussentijd kunnen we van de prachtige foto’s genieten.

Eat your heart out

De ruimtevaartorganisatie heeft overigens alle ruwe (onbewerkte) beelden die de JunoCam maakte online gezet en nodigt het publiek uit om er zelf mee aan de slag te gaan. En zoals je kunt zien, heeft dat al heel wat mooie plaatjes opgeleverd. Maar mocht je zelf ook goede photoshop skills hebben dan is dit je kans om dat te laten zien!

Bronnen: NASA, Engadget, New Atlas

Beeld: NASA


Meer Foto's