Foursquare: het nieuwe Twitter?

KIJK-redactie

02 April 2010 10:00

De huidige generatie kan niet meer zonder Hyves, Facebook of Twitter. De echte social networkfreaks hebben nu weer iets nieuws ontdekt: Foursquare. Twitter, maar dan anders.

Foursquare is een online game/stadsgids/social network. Via deze dienst kun je doorgeven in welk restaurant, café of discotheek je uithangt. En niet alleen om je vrienden te laten weten waar je bent. Hoe vaker je in een uitgaansgelegenheid bent, hoe meer punten je er krijgt. En de persoon met de meeste punten van een kroeg wordt mayor (burgemeester) van de tent. Totdat iemand anders de plaats vaker bezoekt. Aangesloten bedrijven bieden de burgemeester af en toe gratis drankjes, gerechten of hotelaanbiedingen aan.

Daarnaast is het mogelijk om per locatie tips te geven. Is de biefstuk met pepersaus erg lekker, dan kun je dat als online tip achterlaten voor volgende bezoekers. Wie tips geeft, scoort punten en bij voldoende punten krijg je een welverdiende badge.

Foursquare is momenteel een van de snelst groeiende social networks. Maar zoals altijd is ook op dit internetconcept kritiek te horen. Foursquaregebruikers zouden kwetsbaar zijn voor inbraken in hun huis. Als een inbreker ziet dat de bewoner van een gigantische villa aan het stappen is aan de andere kant van de stad, weet hij dat hij tijd genoeg heeft om die nieuwe lcd-televisie in de woonkamer van de muur te schroeven.

Bronnen: The Charlotte Observer, via PhysOrg.com


Meer Nieuws