Gemiddelde piemellengte bepaald

KIJK-redactie

03-03-2015 09:00:29

Een kleine penis: het is de nachtmerrie van vele mannen. En ook vrouwen scheppen maar wat graag op over hun groot geschapen scharrel. Maar wat is nu eigenlijk het gemiddelde formaat?

Piemels variëren flink in lengte en dikte. De kleinste is bijvoorbeeld maar 1 centimeter lang en het record voor de langste gaat naar Jonah Falcon (die er zelfs een eigen Wikipediapagina aan heeft overgehouden); slap is zijn jongeheer 24 cm en tijdens een erectie wordt hij maar liefst 34 centimeter (!) lang. Maar wat is nu gemiddeld? En is die van jou wel groot genoeg? Pak er snel een meetlint bij en lees verder!

Wetenschappers spitten de wetenschappelijke literatuur door op zoek naar onderzoeken waarin piemels werden opgemeten. Ze vonden er 17, waarin ze in totaal 15.521 penismaten terugvonden.

Na een grondige analyse vonden de wetenschappers de gemiddelde lengte van een slappe piemel: 9,16 centimeter. Tijdens een erectie wordt dat 13,12 centimeter. De omtrek van de gemiddelde penis is in slappe toestand en in erectie respectievelijk 9,31 en 11,66 centimeter.

Bronnen: BJU International, Wiley via EurekAlert!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis