Gezinsuitbreiding digitale crash test dummy’s

kijkmagazine

11 June 2011 13:00

Total Human Model of Safety

Om nóg beter te kunnen inschatten welke impact een crash heeft, heeft Toyota de collectie digitale crash test dummy’s uitgebreid met een kleine vrouw en een lange man.

De dummy’s worden lid van de familie T.H.U.M.S. (Total Human Model for Safety). De kleine vrouw van 1,53 meter en de man van 1,89 meter lang zullen zich voegen bij de al bestaande gemiddelde man van 1,79 meter. Van elke dummy bestaat een zittende (de inzittende) en een staande (de voetganger) versie, dus in totaal zijn er nu zes modellen.

Met deze virtuele modellen kan de impact van een crash gedetailleerder worden geanalyseerd dan met conventionele crash dummy’s. De modellen simuleren veel meer eigenschappen van het menselijk lichaam, zoals de structuur van het skelet of de gevolgen van een crash op de interne organen. Bovendien zijn de virtuele dummy’s natuurlijk, in tegenstelling tot de echte, geschikt voor hergebruik.

De informatie uit de analyse wordt door Toyota gebruikt om hun voertuigen veiliger te maken, voor zowel de inzittenden als voor voetgangers. En hoewel dat inzicht nu dus nog alleen bestaat voor de gemiddelde man, zal binnenkort ook duidelijk worden hoe veilig de kleine vrouw of de grote man zijn in de buurt van een Toyota. Bovendien heeft de fabrikant plannen voor een model van een oudere en een kind, om het overzicht compleet te maken. Filmpje:

Bron: Toyota
Beeld: Toyota


Meer Nieuws