Google toont in welke winkel het druk is

Naomi Vreeburg

29-07-2015 16:00:58

Wil je weten of de supermarkt om de hoek vol staat met mensen? Je kunt Google hier nu voor raadplegen.

Even een broodje bij de dichtstbijzijnde bakker halen tijdens lunchtijd op je werk, gaat niet altijd zo snel als je zou willen. Vaak ben je niet de enige die dit idee heeft bedacht en moet je lange tijd op je eten wachten. Google helpt je nu een handje. Het internetbedrijf laat sinds deze week in zijn zoekresultaten zien op welke tijdstippen het in de plaatselijke winkel erg druk is.

Zelf zien hoe het werkt? Pak je mobieltje er dan even bij! Stel, je wilt naar de Albert Heijn in de Vijzelstraat, Amsterdam. Ga naar internet en typ dit in de Google Search-balk. Je krijgt dan op je scherm iets soortgelijks te zien als op de afbeelding linksonder. Als hier nog geen grafiekje onderaan staat, druk dan op het blauwe rondje met een vinkje. Et voilà, je ziet een paar staven die aangeven wanneer je beter niet naar deze winkel kunt gaan (afbeelding rechts).

Google
Het internetbedrijf haalt zijn informatie uit locatie-gegevens van Android-gebruikers. Op deze manier krijg je in Google Maps al aanwijzingen waar files plaatsvinden, en nu dus ook hoe druk het ergens is. Overigens is de feature niet nauwkeurig genoeg om je precies te vertellen hoeveel mensen er bij een kassa staan. Maar het kan je tenminste een indicatie geven.

Bronnen: TechCrunch, Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws