Hack het Pentagon en win geld!

Naomi Vreeburg

03-03-2016 13:00:55

wachtwoord

Het Amerikaanse ministerie van Defensie roept mensen op een cyberaanval te openen op het Pentagon.

Als je wordt gesnapt tijdens het hacken van het Pentagon ben je behoorlijk de Sjaak. Er hangt je dan een boete van ongeveer 100.000 euro boven het hoofd en een jarenlange gevangenisstraf. Maar nu roept de Amerikaanse overheid juist op om het gebouw van het ministerie van Defensie te hacken. En je krijgt er nog geld voor ook.

Met behulp van een competitie die volgende maand van start gaat, hoopt het ministerie van Defensie de beste hackers te selecteren. Deze ‘cybercriminelen’ moeten de zwakken plekken in de systemen van het Pentagon vinden, zodat deze kunnen worden versterkt. En dit is geen overbodige luxe, aangezien er volgens het ministerie miljoenen pogingen per dag worden gedaan om in te breken in de systemen.

Niet iedereen kan nu de cyberaanval openen op het Pentagon. Je moet van Amerikaanse afkomst zijn, je achtergrond laten doorlichten en je vooraf registreren. Ook zullen de computerexperts alleen worden losgelaten op openbare websites van het ministerie. Systemen waar zeer vertrouwelijke informatie op staat, zijn nog altijd verboden terrein voor de deelnemers.

De competitie is waarschijnlijk een reactie op de – vermoedelijk – Russische cyberaanvallen op het Pentagon. Deze hack zorgde ervoor dat het emailsysteem van het ministerie voor weken plat lag.

Bron: WiredPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws