Had Hitler een micropenis?

Naomi Vreeburg

24-02-2016 10:00:44

Naar aanleiding van een historisch boek werd er in de media geroepen dat de Führer een heel klein geslachtsdeel zou hebben gehad.

Er is heel wat te doen om de jongeheer van Adolf Hitler. Een tijdje geleden werd al uit een medisch document uit 1923 duidelijk dat de dictator leed aan ‘cryptorchisme aan de rechterzijde’ – oftewel een niet-ingedaalde rechtertestikel. Onlangs verschenen in de media berichten dat hij ook een micropenis zou hebben gehad. Dit naar aanleiding van het boek Hitler’s Last Day: Minute by Minute, geschreven door twee geschiedkundigen.

Emma Craigie, een van de auteurs, nuanceert het bericht in The Independent. De geschiedkundigen hebben aanwijzingen gevonden dat Hitler hypospadie heeft gehad – een aandoening waarbij de opening van de plasbuis aan de onderkant van de eikel zit in plaats van aan de top. Ook zou de penis meer tegen het lichaam aanliggen, waardoor hij kleiner lijkt. Maar dit is nog geen micropenis, zo vertelt Craigie. Hier hebben de geschiedkundigen geen bewijs voor gevonden.

Hitlers lijfarts, Theodor Morell, zou op de hoogte zijn geweest van de genitale afwijkingen van de Führer. Morell heeft hem hormonen, amfetaminen en cocaïne voorgeschreven. Mogelijk om zijn libido te verhogen.

Bronnen: Livescience, The IndependentPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws