Handschoenen meten hoe hard je slaat

KIJK-redactie

18-06-2014 16:00:34

Een nieuw stukje technologie voor Badr Hari: de iPunch gloves. Deze vechthandschoenen laten weten hoe hard je jouw tegenstander een knal hebt verkocht.

Als je wel eens naar een kermis bent geweest, ken je de boksballen die meten hoe hard je slaat. Fitnessbedrijf Responsive Sports bedacht een handiger snufje om dit te meten: de iPunch gloves. Deze handschoenen houden bij met hoeveel kracht en snelheid je vuist de tegenstander raakt. Bovendien kun je met een app trainingen volgen waardoor je beter leert vechten.

Hoe werkt dit? De iPunch gloves zijn uitgerust met twee sensoren die meten waar de stomp belandt en wat voor soort vuistslag het is (een uppercut, een linkse of rechtse hoek, etc.). Deze gegevens worden vervolgens via Bluetooth naar je mobiel verzonden. De app kan dan berekenen wat de snelheid, kracht en de richting van de stomp was.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Tot nu toe is de technologie alleen toegepast op handschoenen van Mixed martial arts (MMA, de vechtsport die technieken uit verschillende vechtsporten combineert.) Maar er wordt hard gewerkt aan bokshandschoenen die meten met welke snelheid en kracht je slaat. Dus een tip voor de boksers onder ons: hou de ontwikkelingen goed in de gaten.

Bron: Wired

Tekst: Naomi Jansen

Beeld: iPunchPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar