Hobbyist bouwt Audi-Tesla 

André Kesseler

16-08-2018 08:59:13

Audi Tesla

Je kunt natuurlijk voor een kleine 100.000 euro een Tesla Model S aanschaffen. Maar wat doe je als je al een fraaie benzine-aangedreven auto hebt? 

Een blogger van Rich Rebuilds zag tijdens een bijeenkomst van elektrische-auto-fanaten een Audi RS 5 voorbijglijden. Nu levert zo’n coupé een vermogen van 331 kW/450 pk en een koppel van 600 Nm, maar dan wel met een achtcilinder, 4,2 liter FSI-motor. En zo’n V8 is van alles, maar niet stil. En dus ging bloggermans op onderzoek uit.  

Lees ook: ‘Teslonda’ bereikt rap de 100 km/u

Knap staaltje werk

Al snel bleek dat de hobbyist in kwestie erin was geslaagd om een complete elektrische Tesla-motor, inclusief aangepaste versnellingsbak en het bijbehorende batterijenpakket in de RS 5 te schoenlepelen. Een knap staaltje werk. Kijk maar even mee. 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Youtube

Beeld: Youtube

De KIJK 50 jaar-special ligt in de winkel met daarin de spannendste, opmerkelijkste en grappigste verhalen uit de lange geschiedenis van het blad. Wil je deze editie liever bestellen? Dat kan ook in onze webshop.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer DIY