Honger? Print een maaltijd!

KIJK-redactie

27 July 2010 10:00

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) presenteert een ontwerp voor een 3D-voedselprinter.

Marcelo Coelho en Amit Zoran van het MIT nemen de manier waarop wij ons voedsel bereiden op de schop. Gebaseerd op 3D-printtechniek hebben ze een 3D-voedselprinter ontworpen: de Digital Fabricator.

image: MIT-University

Het ontwerp bevindt zich nog in de conceptfase, maar zou als volgt moeten werken. De Digital Fabricator bewaart je favoriete ingrediënten in gekoelde cartridges. Krijg je honger, dan selecteer je wat je wilt eten en de printer gaat aan de slag. De ingrediënten worden naar de printkop geleid, waar ze in de juiste hoeveelheden en volgorde worden geprint. Hierdoor kunnen smaken en texturen gecreëerd worden die door ouderwets gekook onmogelijk zouden zijn.

De printer heeft ook een verbinding met internet. Hierdoor kan de gebruiker controle uitoefenen op de oorsprong, kwaliteit, voedingswaarde en smaak van elke maaltijd.

Naast de printer presenteerden Coelho en Zoran de futuristische Robotic Chef en de Virtuoso Mixer. De Robotic Chef is een soort CNC freesbank voor voedsel en de mixer kan meerdere ingrediënten in precieze hoeveelheden bij elkaar voegen.

Bronnen: PhysOrg.com

Beeld: MIT


Meer Nieuws