Hyperloop: zilver voor TU Delft

Naomi Vreeburg

01-02-2016 09:00:42

De studenten van de TU Delft zijn als tweede geëindigd in de Hyperloop Pod Competition en mogen hun ontwerp nu testen in Californië.

Zaterdag was het moment van de waarheid. Tijd voor studenten om hun Hyperloopcapsule te tonen. Het was ook nagelbijten geslagen voor de knappe koppen aan de TU Delft – die 22 januari hun ontwerp in Nederland onthulden. (Zie ook het filmpje hieronder.) En wat hebben ze het goed gedaan! De Nederlandse studenten zijn tweede geworden in de competitie, waarin ze alleen het Amerikaanse MIT voor zich moesten dulden. Delft Hyperloop won overigens wel de eerste prijs voor het meest innovatieve design.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Hyperloop is een soort buizensysteem bedacht door miljardair, PayPal-oprichter en Tesla Motors- en SpaceX-baas Elon Musk, waar capsules doorheen worden geschoten. En dat met zo’n 1000  kilometer per uur. Die capsules moeten alleen nog wel even worden ontworpen en daarvoor schreef Musk de  Hyperloop Pod Competition uit..

MIT Hyperloop Wettbewerbsentwurf

MIT won met dit ontwerp de eerste prijs in de Hyperloop Pod Competition.

Ruim 1200 teams begonnen aan de wedstrijd, maar meer dan 1000 ontwerpen vielen in de eerste fase al af. Dit weekend deden nog 127 inzendingen mee en de 22 teams die nu nog over zijn, gaan een prototype bouwen dat ze in de zomer over een testbaan van 1,6 kilometer in Californië mogen laten rijden. Deze baan wordt nu door SpaceX naast het hoofdkantoor in Californië gebouwd.

Musk liet – geheel onverwachts – ook nog even zijn gezicht zien tijdens de wedstrijd en sprak de studenten bemoedigend toe. “Het publiek wil iets nieuws”, zei hij. “En dat gaan jullie ze geven.”

Bron: The VergePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes