If you’re happy and you know it… pak je iPhone

KIJK-redactie

17 November 2010 16:00

Track Your Happiness.org is een wetenschappelijk onderzoeksproject dat met een iPhone-app aan proefpersonen vraagt hoe ze zich voelen.

De app meldt zich ongeveer drie keer per dag om te informeren hoe je je voelt, wat je aan het doen bent, en of je gedachten afdwalen. Onderzoekers van de Harvarduniversiteit verzamelden de gegevens van 2250 vrijwilligers die de app gebruikten. Uit deze gegevens bleek dat onze gedachten bij elke activiteit behalve seks minimaal 30 procent van de tijd afdwalen.

Bovendien gaven gebruikers van de app vaak aan dat ze zich ongelukkig voelden als ze aan het dagdromen waren. Daarbij gingen de periodes met afdwalende gedachten meestal vooraf aan de slechte buien, wat impliceert dat je van dagdromen chagrijnig wordt en niet andersom.

Er is wel vaker onderzoek gedaan naar hoe gelukkig we ons voelen. Maar dit is de eerste keer dat dit gebeurt in het dagelijks leven en met zo’n grote groep mensen. Op dit moment nemen zo’n vijfduizend iPhone-gebruikers deel aan het project. Ook meedoen? Klik dan hier en download de app.

Bronnen: New Scientist, Harvard University

Beeld: Gonzalo Baeza Hernández/cc-by-2.0


Meer Nieuws