‘In 2032 hebben wij twintig mensen op Mars’

André Kesseler

31-05-2012 16:00:56

In de ruimtevaartspecial van KIJK 7/2012, die nu in de winkel ligt, schrijven we over Mars One. Het Nederlandse bedrijf wil in 2023 de eerste bemande nederzetting op Mars vestigen. De website is al gelanceerd.

Bas Lansdorp van Mars One zegt in het artikel op pagina 65 van KIJK: “Ons idee is betaalbaar, realistisch en technisch mogelijk. Al zeven grote, internationale leveranciers hebben letters of intent getekend. Daar staat in dat zij de benodigde onderdelen kunnen én willen bouwen en leveren. En dat laat zien dat ze vertrouwen in ons hebben.”

In 2016 gaat, zo is het plan, een bevoorradingsmissie met voedsel en kleding op weg. In 2018 volgt een rover, die de omgeving onderzoekt en de beste basislocatie aanwijst. In 2020 worden twee woonmodules en twee chemische fabrieken gelanceerd, die onder meer water uit de grond halen en stikstof uit de atmosfeer winnen – zodat de woonmodules ook echt bewoonbaar worden.

Als alles goed gaat, vertrekken de eerste vier mensen al in 2022 naar Mars, om daar in 2023 aan te komen. Daarna vertrekt elke twee jaar een nieuw team. Via de site nodigt Mars One iedereen uit om mee te doen aan deze ‘Next Giant Leap for Mankind’.

Beeld: Mars OnePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws