‘Onzichtbare’ trein rijdt in 2018 door Japan

Laurien Onderwater

11-04-2016 15:00:25

'Onzichtbare' trein

Omdat Japan niet blij genoeg is met een trein die 590 kilometer per uur haalt, bouwt het land ook nog een trein die nauwelijks zichtbaar is. 

De invisible cloak van Harry Potter zal waarschijnlijk niet snel werkelijkheid worden, maar een onzichtbare trein is binnen nu en twee jaar wel de realiteit. Althans, als het aan het Japanse treinreisbedrijf Seibu Railway ligt. De architect Kazuyo Sejima – die onlangs de Pritzker prijs won – heeft de opdracht gekregen om het bijzondere ontwerp uit te voeren.

Reflecterende trein

Natuurlijk zal de trein niet echt onzichtbaar zijn, maar super reflecterend. Het voertuig ‘vermengt’ met omringende landschappen door deze omgeving te weerspiegelen. Het bedrijf wil nog niet verklappen hoe het dit wil bereiken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De trein zal naar alle waarschijnlijkheid in 2018 passagiers vervoeren over een traject van bijna 180 kilometer. Tijdens deze reis rijdt de trein van een bergachtig landschap naar het hart van Tokyo. “Het leek me daarom mooi als de trein zou samenvloeien met het gebied waar het doorheen rijdt”, zegt Sejima.

Oogverblindend

Wat dit project veelbelovend maakt, is dat het design kan worden toegepast op bestaande treinen. Seibu Railway heeft toestemming gegeven om zowel de binnenkant als de buitenkant te veranderen van de Red Arrow-pendeltrein.

Een puntje waar wij nog nieuwsgierig naar zijn: hoe gaat het bedrijf ervoor zorgen dat de trein zijn voorbijgangers niet verblindt wanneer de zon erop schijnt?

Bronnen: Science Alert, Jalopnik, Daily Mail

Beeld: Seibu RailwayPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar