Deze kaartapp maakt je vliegreis leuker

KIJK-redactie

06-07-2016 13:00:53

vliegreis

De Flyover Country App vertelt je wat er onder het vliegtuig te zien is. 

Het is wat een vliegreis leuk en interessant maakt: het – vaak – schitterende uitzicht door het vliegtuigraam. Wat we precies op het oppervlak zien is echter meestal onduidelijk. Maar dat hoeft niet langer zo te zijn, nu geologen daar een app voor hebben ontwikkeld.

Geen Wi-Fi

De app heet Flyover Country en is gemaakt door geologen van de Universiteit van Minnesota. Door vooraf je vliegroute aan te geven, haalt de app relevante kaartgegevens en aandachtspunten op, om die vervolgens tijdens je vlucht te tonen.

Het mooie van de gratis app is dat je daardoor geen Wi-Fi-verbinding nodig hebt en hij gewoon in vliegtuigmodus is te gebruiken. Wel gebruikt Flyover de GPS van de gebruiker om de locatie, hoogte, snelheid en richting te bepalen.

Helemaal perfect werkt de app nog niet, ondervond het Amerikaanse tijdschrift Outside Magazine. Zij testten de applicatie onlangs op een vlucht tussen Londen en Frankfurt en stelden vast dat de informatie bij het afwijken van de route niet helemaal klopt. Maar over het algemeen vond het blad Flyover Country een erg leuke toevoeging.

Wandeltochten

Hoewel de applicatie gemaakt is voor vliegreizen, kan hij ook handig zijn voor wandeltochten en autoreizen. De makers zijn van plan om de app te verrijken met meer databronnen en werken aan informatie over rotsklimroutes.

Bronnen: Flyover County, Seeker, Outside MagazinePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar