Deze kermisattracties lichten je op

Laurien Onderwater

27-10-2017 08:59:30

kermis

Oud NASA JPL-medewerker Mark Rober bracht een bezoekje aan de kermis om te achterhalen welke attracties gedoemd zijn te mislukken en bij welke je oprecht kunt winnen.

Kermis. De een heeft er een hekel aan, maar er zijn ook heel veel mensen die ervan houden. De lichten, de zoete geuren, de attracties en last but not least de toffe prijzen die je er kunt winnen. Tenminste, dat hoop je, maar heel vaak gebeurt dat niet. Terwijl het zo’n koud kunstje leek om een stapel blikken om te gooien met een balletje.

Mark Rober – een ingenieur die voor de NASA’s Jet Propulsion Laboratory heeft gewerkt – besloot de kermis te bezoeken om uit te vinden hoe je die enorme pluche beer toch kunt vinden. En daarbij ontdekte hij ook dat sommige prijzen onmogelijk zijn om te winnen en je dus wordt opgelicht waar je bij staat. De vergaarde kennis deelt hij met ons in onderstaand filmpje.

Kermisgeheimen

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Welke wijze les hebben we hieruit getrokken? Juist, hou je centjes in je zak bij de kramen waar het onmogelijk is om te winnen. Tenzij je het natuurlijk leuk vindt om geld weg te gooien…

Bron: YouTube: Mark Rober

Lees ook: 

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis