KIJK 12/2019 ligt in de winkel!

Laurien Onderwater

2019-11-21 06:59:02

Yes, de nieuwe editie van KIJK is uit! Met op de cover: wie temde de mens? Snel naar de winkel of bestel KIJK 12/2019 online.

Honden, huiskatten en hamsters: makke beesten zijn het, tam gemaakt door mensen. Maar de mens is in veel opzichten ook best een doetje, constateren wetenschappers. Hun theorie: we zijn zélf getemde dieren.

Verder in dit nummer:

  • In Nederland werken tal van studententeams en start-ups aan technische innovaties. Ieder jaar kiezen we hier de beste ideeën uit. Dit keer haalden deze technologische hoogstandjes onze top 10.
  • Elisabeth Bik betrapt onderzoekers regelmatig op beeldmanipulatie. KIJK sprak met de fotodetective.
  • Haal wat koolstofdioxide uit de lucht en voeg er waterstof aan toe. Even mixen en ziedaar het resultaat: brandschone brandstof. Gaat dit recept de luchtvaart verduurzamen?
  • Stel dat aliens ons bespioneren, vanaf welke plek kunnen ze dat dan het beste doen? Natuurkundige James Benford denkt het antwoord op die vraag te hebben.
  • Waar het zeewater bij Antarctica ons bloed zou doen bevriezen, heeft de ijsvis er geen enkel probleem mee. En dat is niet de enige opmerkelijke eigenschap van dit biologische wonder.

KIJK 12/2019 ligt in de winkel tot en met 20 november. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

KIJK 12-2019Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys