KIJK 5/2019 is verschenen

Laurien Onderwater

18-04-2019 07:59:18

KIJK 5/2019

Ren naar de dichtstbijzijnde supermarkt of boekhandel, want KIJK 5/2019 is vanaf vandaag te koop. Met op de cover: de seriemoordenaar sterft uit.

In de VS zijn nu 78 procent minder seriemoordenaars actief dan dertig jaar terug. En in Nederland is dit type misdadiger altijd al een relatief klein probleem geweest. De moordende veelpleger lijkt op het punt van uitsterven te staan.

Verder in dit nummer:

  • In 2024 moeten alle asbesthoudende daken in Nederland zijn vervangen. Is die peperdure klus wel echt nodig? Veel deskundigen twijfelen daaraan.
  • Binnenkort treedt de Japanse keizer af. Tijd om de roerige geschiedenis van deze oude monarchie eens onder de loep te nemen.
  • Elektrische vorken, hightech-bekers en andere gadgets zijn in ontwikkeling om onze eetbeleving drastisch te beïnvloeden.
  • Poep nutteloos? Helemaal niet. Biotechnoloog Jeroen Raes zoekt in uitwerpselen naar bacteriën die misschien depressies tegen kunnen gaan. KIJK sprak met hem.
  • Wetenschappers zetten muonen, de zwaardere broertjes van elektronen, in om het onzichtbare zichtbaar te maken.


KIJK 5/2019 ligt in de winkel tot en met 15 mei. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws