KIJK Live! in Utrecht: leven op verre planeten

kijkmagazine

29 October 2015 16:00

KIJK Live! 13 in Sonnenborgh, Utrecht

Op dinsdagavond 24 november is de laatste KIJK Live! van dit jaar, in museum en sterrenwacht Sonnenborgh te Utrecht. Een van de onderwerpen: hoe vind je leven op een exoplaneet?

Planeten ontdekken die rond een andere ster gaan dan onze eigen zon: daar draaien we anno 2015 onze hand niet meer voor om. En daar zitten inmiddels ook aardig wat exemplaren tussen die je met wat fantasie kunt betitelen als een ‘tweede aarde’. Maar hoe bepaal je vervolgens op afstand of op zo’n planeet iets leeft, al is het maar in de vorm van microben? Dat vertelt sterrenkundige en auteur van het boek Planetenjagers op de eerstvolgende KIJK Live!

Een ander onderwerp dat aan bod zal komen, is de toekomst van de tank, besproken door strategisch analist en kolonel Ludy de Vos. Bovendien hebben we ‘MacGyver-wetenschapper’ Rolf Hut van de TU Delft bereid gevonden om over zijn tot de verbeelding sprekende werk te komen vertellen. Meer over deze en de overige onderwerpen die in Utrecht aan bod zullen komen, volgt binnenkort op deze site.

Geef je op!

De locatie van deze KIJK Live! is museum & sterrenwacht Sonnenborgh, Zonnenburg 2, Utrecht (routebeschrijving). Het programma duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur en na afloop een gezellige borrel met sprekers, KIJK-redactie en de andere bezoekers.

Erbij zijn? Geef je dan snel op als bezoeker, want de vorige keer dat we in Utrecht neerstreken, hebben we uiteindelijk mensen teleur moeten stellen omdat de zaal vol zat. Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten – want die is er niet! Je betaalt alleen voor eventuele consumpties.

Schrijf je in voor dit evenement door een mail te sturen naar [email protected] met als titel ‘KIJK Live! Utrecht’ en in het bericht de namen van de bezoekers. Of geef je op via de site Meetup.

Beeld: Erik de Klein


Meer KIJK tipt