KIJK Live! #8: de foto’s

kijkmagazine

16-04-2014 11:00:29

KIJK Live! 8 - header

Gisteren was de achtste editie van KIJK Live! Een fotoverslag van de avond.

Van linkshandigheid tot de oerknal, en van een museum voor geslachtsdelen tot onderzoek naar woestijnzand op de oceaan: de onderwerpen waarover werd gesproken op de achtste KIJK Live! waren weer heel divers. Een greep uit de foto’s die Erik de Klein maakte tijdens de avond.

Roel Willems

Neuroloog Roel Willems van de Radboud Universiteit Nijmegen – bekend van het interview in KIJK 5/2014 – sprak over de verschillen in hersengebruik tussen links- en rechtshandigen.

stefan-vandoren

Theoretisch natuurkundige Stefan Vandoren (Universiteit Utrecht) geeft de tijd sinds de oerknal weer door zijn armen uit te strekken. De hele geschiedenis van de mensheid komt dan neer op een nagelrandje aan zijn linkerhand (rechts voor de kijker).

vraag-uit-publiek

Ook deze keer waren er weer de nodige interessante vragen uit het publiek.

kees-moeliker

Ig Nobelprijswinnnaar, conservator, bioloog en KIJK-columnist Kees Moeliker droeg twee stukjes voor uit zijn veelgeprezen boek De bilnaad van de teek.

pauze

Tijdens de pauze werd er onder het genot van een drankje doorgediscussieerd over de onderwerpen van de presentaties.

alexander-lasovik

Alexander Lasovik (Rijksuniversiteit Groningen) sprak over hoe The Internet of Things gebruikt kan worden om gebouwen slim te maken.

jan-berend-stuut

Wat hebben woestijnzand, de oceaan en het klimaat met elkaar te maken? Dat legde marien geoloog Jan-Berend Stuut uit, leider van de recente expeditie met het onderzoeksschip Pelagia.

Meer foto’s vind je op de Meet-up-pagina van het evenement. De livestream is ook nog terug te kijken.

Ook een keer bij KIJK Live! zijn? Geef je op voor de volgende editie, die wordt gehouden op donderdagavond 15 mei in de Berlage meet & workspace, Amsterdam.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar