KIJK Live!: quantumtheorie nooit ontdekt

Naomi Vreeburg

10 February 2016 16:00

KIJK Live! 13 in Sonnenborgh, Utrecht

Op woensdagavond 16 maart vindt KIJK Live! plaats in Utrecht. Een van de onderwerpen: Wat als quantummechanica niet was bedacht?

Quantummechanica klinkt als iets waar alleen doorgewinterde fysici zich mee bezighouden, maar ook wij plukken er de vruchten van. Lasers, ledlampen en gps-systemen waren er niet geweest als de quantumtheorie nooit van de grond was gekomen. En zo zijn er nog talloze uitvindingen die hun bestaan te danken hebben aan quantummechanica.

Hoe zou onze wereld eruit hebben gezien als quantummechanica niet was bedacht? Natuurkundige Wim Beenakker (Radboud Universiteit Nijmegen) vertelt je er alles over op de eerstvolgende KIJK Live! op 16 maart in Sonnenborgh, Utrecht.

Op deze avond zullen er nog meer Wat als-scenario’s aan bod komen. En dat heeft een reden! Op deze editie van KIJK Live! wordt namelijk het boek Wat als gepresenteerd, waarin maar liefst vijftig afleveringen van de gelijknamige KIJK-artikelenserie zijn gebundeld. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan ’s Nederlands bekendste sterrenkundejournalist Govert Schilling.

Geef je op!

De locatie van deze KIJK Live! is museum & sterrenwacht Sonnenborgh, Zonnenburg 2, Utrecht (routebeschrijving). Het programma duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur en na afloop een gezellige borrel met sprekers, KIJK-redactie en de andere bezoekers.

Erbij zijn? Geef je dan snel op als bezoeker, want vol is vol. Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten – want die is er niet! Je betaalt alleen voor eventuele consumpties.

Schrijf je in voor dit evenement door een mail te sturen naar [email protected] met als titel ‘KIJK Live! Utrecht’ en in het bericht de namen van de bezoekers. Of geef je op via de site Meetup.


Meer KIJK tipt