KIJK zoekt het beste tech-idee van 2018

KIJK-redactie

02 August 2018 15:59

Tech-Idee 2018

KIJK gaat op zoek naar het beste Nederlandse tech-idee van 2018. En vanaf vandaag kun jij stemmen op je favoriet.

Tal van Nederlandse studenten en start-ups zijn druk bezig met innovatieve technologie. Welke van deze nieuwste innovaties verdienen een plekje in de spotlight? En wat is het állerbeste tech-idee van 2018? Komende maanden beoordeelt KIJK samen met het publiek én een zorgvuldig gekozen jury de beste inzendingen.

Stem op je favoriet

De redactie heeft een longlist van twintig inspirerende, recente tech-ideeën van eigen bodem samengesteld. De longlist is tot stand gekomen in samenspraak met onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die start-ups een plek geven.

Van 3 augustus tot 17 september kan iedereen stemmen op zijn favoriet. De resultaten van deze publieksstemming bepalen voor 50 procent de uitslag van de wedstrijd. De overige 50 procent wordt bepaald door een deskundige jury onder leiding van Laurien Onderwater (redactie KIJK).

Genomineerden

De twintig genomineerden zijn Ipsum Energy, Hurm, Loqed, Vertoro, Peazy, Smart Liberator, Qorium, QuantiFire, RoBoSculpt, de hexapod, snellader voor elektrische auto’s, een robotvest dat je zithouding corrigeert, SEA’SONS, Noah (TU Eindhoven), Align, Kroboot, laserschoenen die parkinsonpatiënten helpen, Pakkie, Tykn en de slimme schaatsstoel. Meer informatie over deze initiatieven vind je hier.

In november maken we de winnaar bekend en gaan we met een filmcrew langs! Vanaf 22 november ligt de KIJK-editie in de winkel waarin de tien best beoordeelde tech-ideeën uitgebreid staan beschreven.

Stem hier op het tech-idee dat volgens jou de prijs verdient!


Meer Nieuws