Kom naar KIJK Live! op 17 juni in Utrecht!

kijkmagazine

05-06-2014 11:00:20

KIJK Live! - publiek #8 - header

Op de KIJK Live! van 17 juni in Utrecht kom je onder andere meer te weten over killer robots, blauwe energie en het Human Brain Project.

Altijd al eens naar KIJK Live! willen komen, maar vond je Amsterdam net iets te ver weg? Kom dan naar de editie van dinsdagavond 17 juni, die wordt gehouden in Utrecht! En wel op een heel mooie locatie: museum en sterrenwacht Sonnenborgh.

Blauwe energie

Onder andere zal neurowetenschapper Huib Mansvelder (Vrije Universiteit Amsterdam) op deze avond meer vertellen over het Human Brain Project: het streven om het menselijk brein te simuleren in een supercomputer. Waarom doen we dit precies? Hoe pakken we dat aan? En wat draagt het team van Mansvelder hieraan bij?

Verder hebben we natuurkundige René van Roij (Universiteit Utrecht) uitgenodigd om meer te vertellen over blauwe energie. Dat wil zeggen: duurzaam energie opwekken op plekken waar zoet en zout water bij elkaar komen, bijvoorbeeld waar een rivier de zee in stroomt.

Killer robots

In KIJK 7/2014 schrijven we over moordpraktijken van de CIA, waar onder andere gewapende drones aan te pas komen. Nog een stapje verder zijn volledig autonome wapens, oftewel killer robots. Merel Ekelhof studeerde af op het onderwerp en schreef voor vredesorganisatie PAX een rapport. Op KIJK Live! geeft ze er een presentatie over.

Tot slot zal, zoals eerder gemeld, Daniel Bonn (Universiteit van Amsterdam) ons komen vertellen hoe de oude Egyptenaren erin slaagden van die enorme stenen voor hun piramides door de woestijn te verplaatsen. Het geheime ingrediënt: een scheutje water…

Geef je op voor deze KIJK Live! via de site Meet-up of door een mailtje te sturen naar info@kijkmagazine.nl met als titel ‘Aanmelding KIJK Live! 17 juni’ en in het bericht de namen van jezelf en de personen die met je mee komen.

De zaal gaat open om 19.30 uur; het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot borrelen met de overige bezoekers, de sprekers en de redactie. Toegang is gratis! Voor een routebeschrijving naar de locatie zie deze pagina.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar