Londen wil futuristische fietspaden boven spoor

KIJK-redactie

07-01-2014 16:15:47

Nederland mag dan bekend staan als het land van de fietsen en fietspaden, in Londen wil een architectenbureau het fietsverkeer naar een hoger niveau tillen.

Engeland staat niet in de top tien van landen waar het meest wordt gefietst, maar Londen wil van zijn dodelijke verkeersongelukken met fietsers af. Vorig jaar stierven in de Engelse hoofdstad veertien mensen doordat ze met hun fiets werden geschept door een auto of vrachtwagen. Volgens de fietsersbond in Londen zijn dat er veertien te veel en dus bedacht het bedrijf Foster + Partners een plan om fietspaden aan te leggen boven het bestaande treinnetwerk. Dit project heet SkyCycle.

Het is de bedoeling dat 3 miljoen Londenaren een gemakkelijke toegang tot de paden moeten hebben op minder dan tien minuten fietsen van hun huis. Het project zou 12.000 fietsende pendelaars per uur moeten verwerken en de toegang tot verschillende voorsteden vergemakkelijken.

Foster + Partners heeft al enkele futuristische projecten op haar naam staan, waaronder de Londense Millennium Bridge. Of de paden van SkyCycle er werkelijk zullen komen, is nog de vraag, maar het idee en het ontwerp zijn in elk geval geboren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Foster + Partners, DVICE

Beeld: Foster + PartnersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis