Omgebouwd militair voertuig racet erop los

Naomi Vreeburg

24-07-2016 13:00:30

toyo tires

Een bepantserd verkenningsvoertuig omtoveren tot racemonster: het is gelukt.

Voor een reclamespotje van Toyo Tires heeft Action Vehicle Engineering een militair voertuig, een Ferret Scout Car uit 1959, omgebouwd tot nog toffer voertuig: de Toyo Tires Ferret. En off-road racer BJ Baldwin mocht ermee crossen in de Big Bear Lake, een ranch in San Diego. Uiteraard leverde dit toffe beelden op:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Ferret Scout Car is een bepantserde oorlogsvoertuig dat in de jaren veertig door de Britten is ontworpen voor militaire verkenning. Meer dan 4000 kopieën werden van de wagen gemaakt en er zijn een stuk of zestig versies. Maar waarschijnlijk was niet een daarvan uitgerust met de onderdelen die Action Vehicle Engineering erin stopte.

Hydraulische motoren

De originele Rolls-Royce motor is vervangen door een Chevrolet LS3 V8. Verder is het voertuig uitgerust met schokbrekers met een lange slag (King shocks) en een soort harpoen waarmee het voertuig zichzelf kan optrekken. (Of de harpoen echt zo goed werkt als in het filmpje wordt beweerd, durven we niet met zekerheid te zeggen.)

Bovendien kunnen de wielen in het midden – die normaal dienen als reserve – worden geactiveerd door hydraulische motoren. Ze zijn nu in staat snel te draaien. Oh, en nog een klopje op de borst voor Action Vehicle Engineering: de bouwer heeft het voertuig in een maand in elkaar gezet.

Bron: JalopnikPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis