Deze kleine robot houdt van springen

KIJK-redactie

01-10-2016 13:00:15

minitaur

Ghost Robotics kwam deze maand naar buiten met een nieuwe robot die behoorlijk goed ter been blijkt te zijn. Zo kan de Ghost Minitaur rennen, klimmen en deuren openen.

Wat begon als een project van Avik De en Gavin Kenneally aan de Universiteit van Pennsylvania groeide al snel uit tot de Minitaur. Deze robot heeft het formaat van een kat, heeft ook vier poten, maar weegt net iets zwaarder. De poten zijn voorzien van sensors die feedback doorgeven, waardoor de robot verschillende kunstjes kan uitvoeren zoals deuren openen en trap lopen.

Minitaur

Hoewel de Minitaur er, dankzij zijn springende manier van voortbewegen, ontzettend aandoenlijk uitziet, hopen de makers hem verder uit te kunnen bouwen. Dan zou de robot bijvoorbeeld kunnen worden ingezet als hulpmiddel na een aardbeving.

De Ghost Minitaur ziet er nu nog uit alsof hij ontzettend geschikt is als ‘huisdier’. Daar moet je dan alleen wel vijftienhonderd dollar voor over hebben.

Bekijk de robot hieronder:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Ghost Robotics, Digital trend, Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis