Mondstrip behandelt verbrande tong

KIJK-redactie

22 October 2012 09:00

Pizza

Onderzoekers van de Universiteit van Texas in Austin hebben een strip ontwikkeld die de pijn van brandwonden in je mond direct verlicht.

Een verse pizza Quattro Formaggi is doorgaans een heerlijke maaltijd. Gloeiendhete kaasslierten kunnen echter snel de pret bederven. Lichte brandwonden op je lip of gehemelte zijn vaak het resultaat. Wetenschappers hebben nu een strip ontwikkeld die meteen op de brandende plek kan worden aangebracht. De pijn vermindert onmiddellijk en de strip lost vanzelf op in je mond.

Hete koffie

De uitvinding werd gepresenteerd op ‘s werelds grootste bijeenkomst voor farmaceutische wetenschap in Chicago. De strip geeft onder andere een dosis benzocaïne af. Benzocaïne wordt vaak gebruikt als pijnstillend middel in tandheelkundige producten en zuigtabletten. Bovendien irriteert het middel de huid niet. De strip kan direct worden aangebracht op tong, wang of gehemelte. Daar blijft het vastplakken terwijl je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten.

De volgende stap is een strip die twee à drie dagen blijft zitten. Deze zou dan zelfs zwaardere brandwonden kunnen behandelen. De ontwikkeling van deze nieuwe versie is volgens de onderzoekers in een vergevorderd stadium. Er staan zelfs al tests met proefpersonen gepland. Naar verluidt zouden liefhebbers van hete koffie zich nog kunnen aanmelden.

Bronnen: American Association of Pharmaceutical Scientists, Popular Science


Meer Nieuws