Fikse discussie over klimaatverandering op Australische televisie

KIJK-redactie

27-08-2016 13:00:15

opwarming van de aarde

De Australische senator Malcolm Roberts ontkent de opwarming van de aarde en zegt dat de NASA temperatuurgegevens manipuleert. De Britse professor Brian Cox leest hem de les op de Australische TV.

Klimaatverandering-ontkenner en senator Malcolm Roberts en de Engelse wetenschapper professor Brian Cox (bekend van de BBC) maakten onlangs deel uit van een panel in het Australische TV-programma QandA. In een fikse discussie kwamen de twee lijnrecht tegenover elkaar te staan over de opwarming van de aarde.

Opwarming aarde ‘gemanipuleerd’

Cox benadrukt dat er consensus is onder wetenschappers dat de aarde opwarmt. Roberts heeft een heel andere lezing: wetenschappelijke gegevens zijn met opzet veranderd in het voordeel van diegenen die geloven in klimaatverandering.

Het is een vermakelijk stukje televisie, maar tegelijk is het opmerkelijk om te zien. (De Australische senator begint zijn betoog op 3:25 minuten in de video).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Je kunt de gehele aflevering van het TV-programma QandA kijken via deze link van de Australische zender ABC.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis