Nieuw: een elektrisch scheerapparaat

André Kesseler

10-11-2014 13:00:46

Er zijn in de loop der jaren al heel wat apparaten ontwikkeld voor fun op het water. Dit voorjaar komt er nog eentje bij.

Het gaat om de Quadrofoil Q2S Electric Limited Edition. Met de Q2S kun je lekker over het water scheren zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over de ‘CO-tweetjes’ of over de lawaaioverlast die je aan het veroorzaken bent. Het apparaat komt uit Amerika zeker? Nee. Uit Slovenië.

Onzinkbaar

De machine bestaat uit een stevige, uit glasvezel opgetrokken bak die volgens de producent onzinkbaar zou zijn (een claim die sinds de Titanic niemand meer serieus neemt, maar goed…). De batterijen en de elektromotor geven de Quadrofoil een actieradius van 100 kilometer en een topsnelheid van zo’n 40 kilometer per uur. Maar voordat je die snelheid bereikt, tillen de vier aluminium draagvleugels (de hydrofoils) onder de romp hem volledig uit het water zodat je heel soepel over het water vliegt. En dat voor minder dan een euro per uur. De boot zelf is overigens 3 meter lang, weegt een kleine 100 kilo en heeft door de draagvleugels een waterplas nodig van minimaal een meter diep.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Slovenen denken in maart volgend jaar de eerste honderd exemplaren te kunnen leveren, maar je kunt er al wel vast eentje bestellen. Als je ten minste nog ergens een slordige 22.500 euro hebt liggen. Net niet? Dan komt er in de loop van volgend jaar nog een lichtere versie (30 km/u top, bereik van 50 kilometer) voor 14.500 euro. En ook bij die Q2A krijg je een paar reddingsvesten, een stel peddels en een veiligheidsfluitje.

Bronnen: WiredQuadrofoil

Beeld: QuadrofoilPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws