Obama vergroot beschermd oceaangebied

Naomi Vreeburg

26-09-2014 09:00:38

President Obama heeft een verdrag getekend om het marine reservaat in de Stille Oceaan te vergroten. Hiermee is het ’s werelds grootste beschermde oceaangebied.

Begin 2009 werd door voormalig Amerikaans president George Bush het Pacific Remote Island Marine National Monument geopend. Op verschillende plekken in de Stille Oceaan mocht niet meer commercieel worden gevist en geen diepzeemijnen meer worden gebouwd. Gisteren heeft de huidige president, Barack Obama, een verdrag getekend om het gebied zes keer groter te maken.

Obama beloofde in juni dit jaar al om het monument uit te breiden. Hiertoe sprak hij allereerst met vissers en wetenschappers om te bepalen welke plekken het meest geschikt waren. Deze locaties heeft hij nu aangewezen. Door deze plaatsen bij het monument te betrekken, zal 1,27 miljoen vierkante kilometer oceaangebied worden beschermd. Hiermee is het ’s werelds grootste marine reservaat.

In totaal zullen er zo’n 130 biodiversiteitshotspots – gebieden met enorm veel verschillende dier- en plantsoorten – extra worden beschermd. Volgens het Witte Huis een perfecte manier om de ecosystemen in de Stille Oceaan te verbeteren.

Bronnen: Business Insider

Beeld: USFWS/Kydd PollockPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws