Zo moet tunnel van Musk eruitzien

Naomi Vreeburg

01-05-2017 16:00:54

ondergrondse tunnel

Een hersenspinsel dat Elon Musk rond de kerst kreeg, heeft nu ietsjes meer om het lijf. Bekijk het filmpje van zijn beoogde ondergrondse tunnel.

“Het verkeer drijft me tot waanzin. Ik ga een tunnelboormachine bouwen en start gewoon met graven…” Met deze woorden uitte Elon Musk in december zijn frustratie op Twitter. De entrepreneur was vastbesloten een ondergrondse tunnel voor auto’s te gaan graven om het fileprobleem aan te pakken. Hoe dat in zijn werk zou gaan, bleef – zoals we van Musks ideeën in het begin zijn gewend – nogal vaag.

Lift

Maar vrijdag deed de Tesla- en SpaceX-oprichter iets meer over het plan uit de doeken tijdens een TED-conferentie. Dit gebeurde onder andere met een filmpje:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Hierin is te zien hoe een auto op een specifieke plek parkeert, waarna hij op een platform wordt geplaatst en een lift hem naar beneden brengt. Daarna schiet het platform met de wagen erop met een snelheid van 200 kilometer per uur door de tunnel.

Maar hoe werkt het systeem precies? En hoe zorgen we voor een goede regulatie van het tunnelverkeer? Dit zijn slechts een paar vragen die bij ons naar boven komen. En die kwesties worden door Musk nog niet beantwoord. Wel laat hij weten meerdere tunnels onder elkaar te willen plaatsen.

2 tot 3 procent

ondergrondse tunnelEerder deze maand verscheen er op Twitter al een foto van een gigantische boormachine bij het hoofdkwartier van SpaceX (Los Angeles). Dit apparaat, Nannie genoemd, is gebouwd door het door Musk opgerichte bedrijf The Boring Company en moet binnenkort beginnen met het graven van testtunnels en liftschachten.

Overigens zegt Musk maar 2 tot 3 procent van zijn tijd te besteden aan The Boring Company. De rest van zijn tijd gaat op aan onder andere SpaceX, Tesla en zonnepanelen die energie opwekken. Druk baasje, die Elon.

Bronnen: Wired, New AtlasPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis