Oor op arm moet verbinding met internet maken

Naomi Vreeburg

15 August 2015 11:00

De kunstenaar die een oor op zijn arm heeft laten bevestigen, wil het nu aansluiten op internet.

Een oor op je arm laten groeien, is waarschijnlijk niet een droom die je al jaren koestert. Voor kunstenaar en professor Stelarc – geboren als Stelios Arcadiou – wel. Hij is er al een hele lange tijd flink mee in de weer en nu zijn extra oor bijna is volgroeid, wil hij het aansluiten op het internet, zodat iedereen kan horen waar de beste man mee bezig is.

Microfoon

Negen jaar geleden vond Stelarc chirurgen die bereid waren hem een oor aan te naaien. Zij implanteerden een mal van polymeren in de vorm van een oorschelp onder de huid van zijn arm, waar vervolgens zijn eigen weefsel omheen groeide. Naarmate de tijd verstreek, werd het oor steeds zichtbaarder. Ook werd er bij deze operatie een microfoon geïnstalleerd, maar deze moest worden verwijderd omdat het infecties veroorzaakte.

Nu het oor een stuk verder is ontwikkeld, wil de kunstenaar het nogmaals proberen, maar nu met een microfoon met draadloze zender die verbinding met het internet kan maken via wifi. Zo kunnen mensen via hun laptop of mobiel meeluisteren met de kunstenaar, bijvoorbeeld als hij naar een concert gaat.

Altijd online

“Er wordt geen aan- en uitknop bevestigd”, vertelt Stelarc aan ABC News. “Als ik geen wifi-verbinding heb of als ik de modem thuis uitzet, zal ik misschien offline zijn, maar het idee is om het oor altijd online te houden.” Hmpf.. Hopelijk gaat de professor wel eventjes offline wanneer hij na de chili con carne hoge nood krijgt.

Overigens is Stelarc niet de enige die durft te sleutelen aan zijn eigen lichaam. Vijf cyborgs vind je in KIJK 10/2015!

Bron: ScienceAlert, ABC News

Beeld: Twitter


Meer Nieuws