Opknappertje: koffiemolen uit de jaren dertig

Laurien Onderwater

06-07-2019 12:59:49

koffiemolen

Voor de doe-het-zelvers en klusfanaten onder ons: elke zaterdag een filmpje waarin een oud stuk gereedschap of ander voorwerp nieuw leven wordt ingeblazen. Deze keer: oude koffiemolen maalt weer.

Het is weekend en het gros van de Nederlanders begint de zaterdag met een kop koffie. De een smult van Senseo-koffie, de ander heeft een superdeluxe ingebouwd apparaat in de keuken staan dat ter plekke de bonen maalt. Verser kan het bijna niet. Vroeger zetten mensen ook al koffie van versgemalen bonen. Daarvoor gebruikten ze een koffiemolen.

YouTuber en opknapper pur sang TysyTube tikte zo’n oude koffiemolen van Peugeot (ze maken heus niet alleen auto’s) op de kop op een vlooienmarkt in Frankrijk. En hij poetst het oude ding weer volledig op – precies zoals we inmiddels van hem gewend zijn. En het belangrijkste: de molen maalt weer! Iemand trek in koffie?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: TysyTube

Beeld: TysyTube (still)

Heb jij de KIJK Hoogvliegers al? Deze special staat boordevol spannende verhalen uit de luchtvaart. Bestel hem hier.



Podcast KIJK en luister via JUKE







Meer Filmpjes

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?