Bedrijf stuurt overleden huisdier naar ruimte

KIJK-redactie

04-08-2014 11:00:28

Een Amerikaans bedrijf laat je op een wel heel bijzondere wijze afscheid nemen van je overleden huisdier. Het schiet de overblijfselen van het dier de ruimte in. 

Is je trouwe viervoeter overleden en wil je een spectaculairdere uitvaart dan alleen een crematie? Celestis Pets biedt de oplossing. Dit bedrijf zendt een gram van de gecremeerde resten van het dier of een lok van het haar met een ruimtecapsule het heelal in.

Het Amerikaanse bedrijf Celestis bestaat al bijna 20 jaar. Sindsdien zijn er twaalf capsules met menselijke overblijfselen de ruimte in gestuurd. Maar dit is de eerste keer dat het zo’n ruimtereis aanbiedt voor overleden huisdieren.

Naar de maan

Je mag kiezen hoe ver je de resten van jouw geliefde Vicky de ruimte in laat schieten. Voor ongeveer 750 euro zend Celestis Pets de overblijfselen heel eventjes de ruimte in om ze vervolgens weer terug te brengen naar de nabestaanden. Als je wilt dat ze blijven zweven in de baan om de aarde, dan komt daar nog eens 3000 euro bovenop. Wil je het echt groots aanpakken? Stuur de resten dan naar de maan. Dit gaat je wel bijna 10.000 euro kosten.

Deze herfst zal de eerste lancering worden uitgevoerd door Celestis Pets. Lijkt dit je wel wat voor je overleden huisdier? Als je voor 7 augustus reserveert, profiteer je van 20 procent korting…

Bron: Wired

Tekst: Naomi Jansen

Beeld: Celestis PetsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws