Kamer wordt onderdeel van een game

Naomi Vreeburg

2017-01-06 13:00:00

Project Ariana

Met Project Ariana breidt Razer het beeldscherm uit naar de hele kamer.

Starend naar hun beeldschermpje vroegen de knappe koppen bij het computerbedrijf Razer zich af waarom de game die ze aan het spelen waren alleen op hun PC was te zien. Waarom zagen ze het spel niet op de muren rondom de computer? Het idee van Project Ariana was geboren.

Visooglens

Project Ariana is een slimme HD-projector die met behulp van een visooglens van 155 graden en geavanceerde verwerkingsmogelijkheden je computerscherm ‘uitbreidt’ naar je kamer. Het apparaat is uitgerust met twee 3D-camera’s die de omgeving scannen en de projectie aanpassen wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er een lamp of een kast in de weg staat.

Razer heeft de technologie getoond tijdens CES 2017 door middel van een trailer, die je hieronder kunt bewonderen. Maar een trailer kan Project Ariana natuurlijk veel mooier maken dan het in werkelijkheid is. Gelukkig mochten de mensen van SlashGear het apparaat testen en zijn ook daar beelden van.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Eind 2017

Wanneer Project Ariana op de markt komt en wat de adviesprijs wordt, heeft Razer jammer genoeg nog niet bekend gemaakt. Maar aan SlashGear heeft het bedrijf aangegeven dat het mikt op eind 2017.

We moeten wel even bekennen dat het idee van Razer om met een projector het beeldscherm uit te breiden niet nieuw is. Met de IllumiRoom beoogde Microsoft ongeveer hetzelfde te doen. Maar ondanks toffe demo’s, kwam de technologie nooit echt van de grond. Laten we hopen dat dit met Project Ariana wel het geval is.

Bronnen: SlashGear, Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys