Robot maakt achterwaartse salto

Naomi Vreeburg

18-11-2017 10:45:18

salto

Boston Dynamics schept op. Robot Atlas, ontwikkeld door het bedrijf, is nu zo lenig dat hij een salto kan maken. 

Freerunning is al een tijdje hot. We kunnen ons blijven verwonderen over de stunts die de waaghalzen uitvoeren op verschillende obstakels. Een salto hier of daar is geen uitzondering. Robot Atlas van Boston Dynamics is nog niet zó goed als de gasten en stoere chicks die het freerunnen beheersen, maar desalniettemin zijn we behoorlijk onder de indruk! In het onderstaande filmpje springt de mechanische acrobaat van blok naar blok en hij maakt ook nog een achterwaartse salto.

En dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Niet alleen moet Atlas de soepele bewegingen maken, maar hij moet ook zijn balans bewaren wanneer hij eenmaal met zijn pootjes weer op de grond is geland. Zoals je ziet, steekt de robot nog even zijn handen in de lucht aan het eind van de achterwaartse salto om zijn balans te bewaren. (Of om de succesvolle stunt te vieren. Kan ook.)

Oh, en voor wie de robot wil zien falen: de allerlaatste stunt (vanaf 0:50 in het filmpje) gaat mis. Geniet ervan!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: The Verge, Engadget

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes