Robot maakt enorme zandtekeningen

Naomi Vreeburg

08-01-2015 11:00:22

Bekijk het filmpje om de mooie zandcreaties van deze mechanische kunstenaar te aanschouwen.

Misschien heb je weleens, heel romantisch, de naam van je geliefde in het zand geschreven en er een hartje achteraan gekrabbeld. Maar de robot in het onderstaande filmpje kan veel meer dan dat; hij maakt gigantische tekeningen op het strand van afbeeldingen die hij via een telefoon of tablet krijgt toegezonden.

Deze mechanische kunstenaar is ontworpen door Paul Beardsley, medewerker van het Disney Research Zurich lab – waar KIJK onlangs een kijkje nam – en zijn collega’s aan het Swiss Federal Institute of Technology. De bot doet over elke zandtekening ongeveer 10 minuten en kan op afstand worden bestuurd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De robot beweegt op drie wielen en kan hierdoor beter soepele vormen maken dan rechte lijnen trekken. Om een scherpe hoek te tekenen, rijdt de artiest eerst recht vooruit waarna hij stopt en een laserscanner en ingebouwde sensor gebruikt om zijn voorkant naar de juiste plek te draaien om vervolgens weer rechtdoor te rijden.

De ontwerpers zijn nu bezig om de robot uit te rusten met meerdere gereedschappen om meer textuur in de tekeningen te brengen.

Bron: New ScientistPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis